DIENSTEN

Diensten

  • Natte cellen; aansluitvoegen badkamers, keukens, wc’s

    De kitvoegen in natte cellen hebben niet alleen een esthetische functie maar moeten ook bestand zijn tegen langdurige waterbelasting , vocht, schimmels, reinigingsmiddelen en huishoudchemicaliën. In de traditionele bouw zijn de kitvoegen een wezenlijk onderdeel voor het afdichten van wand- en vloertegels in de badkamers. De kans is heel groot dat zich op den duur schimmels manifesteren. Om deze schimmels te weren passen wij oxim-vrije neutraal uithardende siliconen met fungiciden toe.


    In ons leefmilieu komen veel verschillende soorten schimmels voor. Eén gram huisstof kan meer dan 3 miljoen schimmels bevatten. De belangrijkste voorwaarde voor de groei van schimmels zijn temperatuur, vocht en de aanwezigheid van voedingsstoffen.


    Hoe voorkom ik schimmelvorming?

    De belangrijkste voorwaarde voor de groei van schimmels zijn temperatuur, vocht en de aanwezigheid van voedingsstoffen.


    Voorkom zoveel mogelijk schimmel:

    Zorg dat op de kitnaad geen water kan blijven staan.

    Direct na douchen of baden de kitnaad schoonmaken met zo weinig mogelijk en niet te agressief schoonmaakmiddel. Daarna drogen.

    De ruimte zo goed mogelijk ventileren.

     

    Hoe onderhoud ik de kitvoegen?

    De kitvoegen regelmatig (ca. eens per 14 dagen) met een verdunde bleekwateroplossing reinigen. Indien er toch schimmelvorming optreedt, de kitvoegen met een schuursponsje en Cif schoonmaken. Het is belangrijk dit in een vroeg stadium te doen, voordat de schimmel zich in de kit kan verankeren. Schimmels zijn herkenbaar aan donkere vlekken aan het oppervlak die bij normale reiniging niet zijn te verwijderen. De functionaliteit van de kitvoegen wordt hierdoor niet beïnvloed maar esthetisch is het vaak bezwaarlijk. Indien de kitvoegen vol zitten met schimmel dan is het vervangen van de kit de enige oplossing. Het vervangen van de kitvoegen dient op de juiste manier te worden uitgevoerd anders is de kans op beschadiging vrij groot. Een duurzame bescherming tegen het optreden van schimmels is (nog) niet voorhanden.

  • Bouwkundige toepassingen

    In de hedendaagse bouw is een voegafdichting een onderdeel van de constructie. Dit om bewegingen van de gevel (zettingen) op te vangen en daarmee scheuren te voorkomen. Andere functies van gevelvoegen zijn afdichting, brandwerendheid, maar ook afwerking en verfraaiing. Voor iedere vorm van afdichting heeft kitbedrijf W.A.T. een passende oplossing.


    Gevels krijgen gedurende hun bestaan heel wat te verduren. De weersomstandigheden variëren enorm en dit heeft zo zijn weerslag op de levensduur van de gevels. Als de gevels niet goed waterdicht zijn gemaakt, kan hierdoor grote schade ontstaan. Deze schade kunnen wij als kitbedrijf voor u vermijden.


    Bouwkundige constructies

    Prefab-beton en gevelelementen, betonnen lateien en gestort beton, metselwerk en metalen, aluminium en kunststof kozijnen (zowel binnen als buiten).



    Door het plaatsen van pvc buisjes in de voeg zorgen wij voor afwatering van vocht via de spouw naar buiten.


  • Natuursteen

    Kit-randen mogen niet storend aanwezig zijn aan de façade van een gebouw dat door natuursteen bekleed is. Het is van groot belang dat men het beeld van het gebouw behoud. Aan de hand van een proefopstelling kunnen wij de juiste applicatie adviseren. Kitbedrijf W.A.T. gebruikt uitsluitend producten die geschikt zijn voor natuursteen (zoals marmer, graniet, zandsteen, Belgisch hardsteen). Naast het afdichten is het ook belangrijk dat er geen randzonevervuiling of vlekken op het natuursteen komen.


    Voor het afdichten van voegen, naden en kieren bij vloertegels, wandtegels, wastafel, aanrechtblad, vensterbank, bad en douchebak geldt hetzelfde.

  • Beloopbare voegen

    Dit zijn beloopbare dilatatievoegen in (prefab) betonnen galerij- en balkonelementen. Deze voegen moeten aan de bovenzijde duurzaam worden afgedicht om lekkages te voorkomen. Zonder een goede afdichting kan lekwater via de consoles de woning binnendringen.


    Door een afdichtingssysteem af te stemmen op de situatie kunnen wij d.m.v. traditionele voegen en/of brugvoegen duurzame vervormingen (thermische belasting) opvangen. Deze zijn bestand tegen continue waterbelasting (weersinvloeden) en tegen mechanische en puntbelastingen, bijvoorbeeld door rollators, naaldhakken etc.


    Vuistregel voegbreedte: per meter element is minimaal 4 mm voegbreedte noodzakelijk.


    Dus bij een element van 7,00 m’ is een voegbreedte van minimaal ca. 28 mm vereist.

  • HACCP

    Kitbedrijf W.A.T. zorgt voor het toepassen van het juiste product en een goede verwerking hiervan. Wij kunnen volgens de HACCP norm de dilatatie- en aansluitvoegen tussen verschillende onderdelen van het gebouw afdichten. HACCP-norm (Hazard Analysis and Critical Control Points)  betekent in het Nederlands: de analyse van gevaren en het creëren van zogenaamde kritische controlepunten binnen het proces van de vervaardiging, distributie en verkoop van levensmiddelen. Centraal bij dit concept staan de veiligheid en gezondheid van de consument.


    De HACCP-norm wordt toegepast in ruimtes waar met levensmiddelen wordt gewerkt, zoals in de voedingsindustrie of een grootkeuken in een ziekenhuis. Hier worden speciale eisen gesteld op het gebied van Hygiëne en het voorkomen van verontreiniging.

  • Gecompliceerde voegen

    Brugvoegen worden met een 1-componentige en 2-componentige voegmassa uitgevoerd. Ter plaatse kunnen wij samen met u overleggen wat voor uw situatie de beste keuze is.



    Brugvoegen (slabvoegen) worden toegepast bij het afdichten van kapotte bestaande kitvoegen, prefab betonnen galerijen en bij balkonelementen onderling. Tevens worden brugvoegen toegepast in de beton-, weg- en waterbouw. In verschillende breedtes en diktes en eventueel afgestrooid met vuurgedroogd kwartszand.


    Voordelen van een brugvoeg zijn:


    Ter plaatse worden de brugvoegen in de gewenste breedte ononderbroken aangebracht waarbij ook kruisingen en wandvloer aansluitingen gecreëerd worden.

    Bestaande profileringen zoals watergoten en schrobranden worden moeiteloos gevolgd.

    Kunnen sterk werkende voegen duurzaam afdichten en gecompliceerde lekkages verhelpen.

    Overbruggen te smalle voegen (waardoor opslijpen van de voegen niet nodig is).

    Oude, defecte en moeilijk verwijderbare kit- of bitumenvoegen hoeven niet te worden verwijderd.

    Licht beschadigde voegranden worden weggewerkt.

    Geven een grotere zekerheid door visueel goed controleerbare hechtvlakken.

    Zorgen voor dubbele zekerheid, indien met ondervoeg uitgevoerd.

  • Brandwerende toepassingen

    Door de scheidingen tussen de compartimenten brandwerend af te dichten, kunnen wij volgens de Nederlandse overheid voldoen aan de strenge eisen aan brandpreventie in gebouwen. Ons doel is het beperken van brand en het voorkomen van ongevallen. Daarbij wordt een gebouw opgedeeld in brandcompartimenten, (sub-brandcompartimenten) en rookcompartimenten die ieder een bepaalde tijd

    (30 of 60 minuten) een brand binnen het compartiment moeten houden.

  • Milieu en Infrastructuur

    Kitbedrijf W.A.T. heeft alle expertise in huis voor een compleet afdichtingssysteem van vloeistofdichte en vloeistofkerende toepassingen. Dit zijn onderhoudsarme en duurzame oplossingen die voor u veel rendement kunnen opleveren.


    Toepassingsgebieden zijn vliegvelden, in (petro)chemische productieplants, zuiveringsinstallaties, werkplaatsen en tankstations parkeerdekken, pleinen, wegen, terrassen, parken, taluds, viaducten of bruggen.


     


    Vloeistofkerend

    Vloeistofkerend wil zeggen dat de indringing van vloeistoffen in de bodem wordt voorkomen door een combinatie van afdichting en beheersmaatregelen. De eis van vloeistofkerendheid wordt door de overheid veelal gesteld bij minder zwaar belaste vloeren, zoals vloeren van garages, magazijnen en sommige productieruimten. Deze voegen hebben voldoende weerstand tegen licht verkeer en borstelmachines en zijn  bestand tegen dooizouten, lichte zuren, chemicaliën en lichte verontreinigingen met olieproducten.


     


    Vloeistofdicht

    Vloeistofdichte vloeren worden door de overheid vaak verplicht gesteld bij ‘zwaar belaste’ (chemisch, mechanisch, microbiologisch, thermisch) toepassingen zoals bij tankstations, wasplaatsen of in de petro-chemische industrie. Deze vloeren kunnen wij aanpassen, herstellen of voorzien van een extra laag volgens AS 6700 en bijhorende protocollen. Bij goedkeuring krijgt u een Verklaring Vloeistofdichte Voorziening. Dit wordt geregistreerd in een landelijke database.



    chemische kunststofvloer

    vloeistofdicht afkitten

    betonrenovatie

    opzagen van smalle zaagsneden

     


    Garages, wasstraten, benzinestations

    Wij leveren sterk en zwaar belastbare, zowel chemisch als mechanische, vloeistofdichte vloeren. Deze vloeren zijn specifiek voor chemische fabriekshallen, garagebedrijven, wasstraten, magazijnen en werkplaatsen. Diverse bedrijfsactiviteiten kunnen leiden tot bodemverontreiniging. De overheid heeft een aantal eisen gesteld om deze verontreiniging tot een minimum te beperken. Zo moeten bedrijven met bodemvervuilende werkzaamheden een aantoonbare vloeistofdichtheidscertificaat kunnen weerleggen. Denk hierbij aan wasstraten, benzinestations, garages etc.


    Wij kunnen voor deze specialistische afdichtingen een totaalpakket aanbieden, van applicatie tot het certificaat dat door een onafhankelijk inspectiebedrijf wordt uitgevoerd.


    Kitbedrijf W.A.T. zorgt dat uw bedrijfsvloer in aanmerking komt voor de Verklaring Vloeistofdichte Voorziening, voorheen bekend als de PBV-verklaring.

  • Parkeergarages

    Parkeerdekken en parkeergarages worden vaak als een blokkendoos opgebouwd. Deze worden geconstrueerd uit prefab betonnen T-liggers, balken en vloerplaten. De T-liggers zijn onderling verbonden door bout- of laskoppelingen. De T-liggers hebben veelal een overspanning in een boogvorm van 16m1 bij een breedte van 2,40m1. Om een vast dek te creëren verbindt men de elementen met laskoppelingen, boetverbindingen en krimparme mortels. Krimparme mortels passen wij toe als de betonelementen in een vlak getrokken worden m.b.v. knevels. In één hand brengen wij de krimparme mortels en dichten wij de dilataties met een 2- komponentige polysulfide.


    Belangrijk is dat de bovenliggende hechtvlakken vrij van cementsluier blijven zodat wij een goede kitvoegconstructie kunnen maken. Daarom voeren wij deze werkzaamheden zelf uit.


    De voordelen voor het toepassen van een 2-componentige polysulfide zijn:


    Een levensduur van 15 tot 20 jaar.

    Het opvangen van grote werkingen ( > 20 mm).

    Oud hecht op nieuw en andersom; tijdens uitharding reageert de oude met het nieuwe kit oppervlakte zodat het weer één aaneengesloten polymeerverbinding wordt.

    Plasto-elastisch gedrag (ontrafelen van de polymeerketens) zorgt voor het afbouwen van de krachten op de hechtvlakken zodat de kans op afboering sterk afneemt en de betonconstructie waartussen de voegmassa is aangebracht gespaard wordt.

    Goede garantievoorwaarden in combinatie met een juiste inspectiefrequentie.

    Hoge UV bestendigheid.

  • Renovatie

    Het renoveren van kitvoegen is het verwijderen en opnieuw aanbrengen van de afdichtingen. Het verwijderen van de oude voegen moet secuur worden gedaan om problemen bij het aanbrengen van nieuwe elastische voegen te voorkomen.


    Wij geven een uitgebreid afdichtingsadvies en kostenoverzicht dat wordt afgestemd op uw persoonlijke wensen en eisen. Dit advies geeft u in één oogopslag duidelijkheid over de product- en applicatiekosten. Voor u betekent dit zekerheid van de projectvoortgang én transparantie over de totale projectkosten.


    Een kit-afdichting heeft geen eeuwige levensduur en moet worden onderhouden. Na een periode van 5,10 en 20 jaar is de functie van de kit uitgewerkt. Hierdoor ontstaat onthechting met lekkage als gevolg. De leeftijd en de functie van de kit hangt af van het product, juiste toepassing en externe factoren zoals vochtige ruimtes, mechanische belasting, klimatologische aspecten, geografische ligging etc.


    Wij voeren eerst een inspectie uit voordat wij advies uitbrengen. De huidige situatie van de afdichtingen wordt in kaart gebracht. Op basis hiervan wordt een afdichtingsplan opgesteld. Door onze jarenlange ervaring op dit gebied kunnen wij aangeven op welke wijze en met welke producten u het beste geholpen kunt worden. Wij willen onnodige ergernissen en kosten voor u voorkomen.


    Het afdichtingsplan bestaat uit:

    Inspectie van de voegconstructies, voegafdichtingen en afdichtingssystemen. Hierbij maken wij gebruik van een checklist. Wij kijken naar welke soort kit er is gebruikt en waardoor deze niet meer functioneert. Wij houden hierbij rekening met de bouwkundige situatie, chemische belasting, mechanische belasting en thermische belasting.

    Productkeuze wordt bepaald a.d.h.v. onze inspectie, ervaring, kosten en duurzaamheid.

    Werkplan wordt samen met de klant bepaald.

    Rapportage over de situatie van het werk; herstel van de kitvoeg; de mogelijkheden en onmogelijkheden; informatie over noodzakelijke aanpassingen bouwconstructies etc.


    Garantie

    Het voordeel van werken met kitbedrijf W.A.T. is dat de kwaliteit van de afdichting in uw project is gewaarborgd. Dit wordt vastgelegd in een garantieverklaring. Daarom stellen wij ook hoge eisen aan de afdichtingsproducten en de applicatie daarvan. Doelstelling hierbij is om een duurzame afdichting voor de toekomst te garanderen en daarmee voor u de integrale kosten te verlagen.

  • Onderhoud

    Lekkages veroorzaken vaak grote en vervelende vervolgschades. Problemen aan bestaande kitvoegen kan worden voorkomen door regelmatig en goed onderhoud.


    Voor een compleet onderhoudsadvies en plan van aanpak bent u bij kitbedrijf W.A.T. aan het goede adres. Wij treffen de juiste maatregelen om de voegen en/of afdichtingen weer in een optimale staat te brengen.


     

    Soort schades:

    Vervuiling; kitsoort, besmetting door weekmakers

    Onthechting; grote vocht- of vormbelasting, vandalisme, applicatiefout

    Scheurvorming; grote vormverandering, 3 punt hechting, verlies samenhang

    Craquelé vorming; kitsoort, aantasting door UV of chemicaliën, trekkracht

    Verweking / verzeping; aantasting vanuit ondergrond (verf,kit), grote vochtbelasting

     

    Attentiepunten onderhoud:

    Bepaling toegepaste kit

    Controle op juiste voegdimensionering

    Controle op kwaliteit van hechtvlakken

    Kitten van hetzelfde bindmiddel hechten doorgaans op elkaar

    Bij twijfel altijd de voegwanden opslijpen met diamant

    Wij verzorgen het onderhoud van voegafdichtingen op projecten van woningbouwcorporaties, eigenaren en beheerders van gebouwen etc.

Saba Producten


Kitbedrijf W.A.T. is officieel dealer van Saba producten.

Voor een prijsopgave kunt u bellen met 030-6705602. U kunt ook een offerte aanvragen via het formulier.
Vraag offerte aan
Share by: